Kurssikalenteri

HORSTMANN HARTIAN VAPAUTUS

Kurssivaatimuksena suoritettu Horstmann Peruskurssi www.hortmann.fi

 

HORSTMANN HARTIAN VAPAUTUS

25.8.2018, la klo 10-17

Kurssivaatimuksena suoritettu Horstmann Peruskurssi

Horstmann Diplomiterapeuttikoulutuksen osio 2/5 (lisätietoja alla)

Ajankohtaiset ongelmamme suhteissamme – koskivatpa ne sitten työtehtäviä, työtovereita, perheenjäseniä tai yleisesti elämäntilannettamme – me varastoimme käsiin ja lapaluiden alueille. Horstmann-hartian vapautus käsittelee lähinnä niska- ja hartiaseudun lihaksia, jänteitä ja niveliä. Hoito voi olla tehokasta esim. hiirikäden, jäätyneiden olkapäiden, tenniskyynärpään, särkevän ja jäykän niskan, käsien ja hartioiden hoitoon sekä rakenteellisista syistä johtuvassa päänsäryssä. Tällä menetelmällä on hoidettu myös menestyksekkäästi nk. retkautusvammoja (kolarin aiheuttama niskavamma) sekä niistä aiheutuvia kipu- ja jännitys-oireita. Monet kokevat myös että Hartian vapautus helpottaa syvähengitystä.


Horstmann Diplomiterapeuttikoulutus

Horstmann Diplomiterapeuttikoulutuksen osiot 1-4/5 Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa. Perusvaatimuksena suoritettu Horstmann Peruskurssi. Diplomiterapeuttikurssit sopivat terapeutteina työskenteleville ja terapeutiksi aikoville. Kurssit käyvät myös läheisten ja oman itsen laajasta hoidosta kiinnostuneille.

Horstmann-tekniikka on yksinkertainen, lempeä kehoterapiamuoto joka vapauttaa fyysisiä, tunneperäisiä ja henkisiä tukkeumia. Tekniikan on kehittänyt australialainen luontaisterapeutti Trish Trowbridge. Horstmann-hoito tehdään hoitopöydällä käyttäen pehmeitä venyttäviä liikeratoja ja erityisiä energiapisteitä. Hoidettava on pukeutunut joustaviin luonnonkuituvaatteisiin.

Perusajatuksena on, että vanhat traumat ja negatiiviset kokemukset varastoituvat kehon solumuistiin aiheuttaen tukkeumia erityisesti lantion hartioiden ja jalkojen alueilla. Näistä energiatukkeumista voi tulla kasvualusta kiputiloille ja sairauksille. Tukkeumat voivat näkyä virheellisinä asentoina tai käyttäytymismalleina, biokemiallisena tai kehon hienoenergiajärjestelmän epätasapainona.

Horstmann-tekniikka voi tuottaa nopeita tuloksia jo yhdellä hoitokerrella. Hoitosarja taas antaa usein aiheen tarpeellisiin elämänmuutoksiin, jotta voidaan saavuttaa fyysinen ja henkinen hyvinvointi.

Kukkatippojen avulla on saavutettu erinomaisia tuloksia Horstmann-hoidoissa ja niiden tukena.