Kurssikalenteri

ELÄMÄNI VALO KESÄRETRIITTI

Upea, erilainen, koskettava, parantava, puhdistava ja elämää muuttava kurssi!

 

ELÄMÄNI VALO
KESÄRETRIITTI

16.-20. heinäkuuta 2018
Frantsilan Hyvän Olon Keskus

opettajina Sanna-Kaisa Ilmarinen ja Helena Karhu

Kesäretriitti kutsuu meitä pitämään huolta itsestämme ja löytämään uusia puolia elämästä. Retriitti kutsuu luontoon, ja nauttimaan kesästä yhdessä retriitin muiden osallistujien kanssa. Rentoudumme, ja annamme rentoutumisemme kautta valolle mahdollisuuden lisätä hyvinvointiamme. Koemme syvällisemmin, mitä ”oman elämäni valo” on, ja kuinka voimme vahvistaa tätä valoisuuden ja selkeyden tunnetta elämässämme. 


Tämä on kolmas kesä, kun Sanna-Kaisa ja Helena kutsuvat yhteiselle retriitilleen. Tämä valoisa kaksikko inspiroi kesän muistorikkaimpiin elämyksiin ja tuo hyvinvointia niin keholle, mielelle, kuin sydämelle, yhteisessä retriittipiirissämme. 

 
Retriittiohjelma on lempeä yhdistelmä mindfulness-meditaatioharjoituksia, meditatiivisia kävelyjretkiä, retkiä pyhille luontopaikoille, luonnollisia seremonioita, tutustumista suomalaiseen kansanparannukseen, ja yksinkertaista yhdessäoloa.

 
Alla lisätietoja retriitin eri osa-alueista, sekä retriitin ohjaajista. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Frantsilan Hyvän Olon Keskukseen, joka luo parhaimmat mahdolliset raamit kesäretriitimme rauhalle ja luonnonkauneudelle.

 
Tässä hieman retriitin eri osioista:
Meditointi: Yhteiset hetkemme alkavat usein opastetulla meditaatiolla. Et tarvitse aiempaa kokemusta meditoinnista, ja tämä on helppo alku. Ohjaamme huomiomme hellästi omaan kehoomme ja sisimpäämme, ja löydämme oman sielumme keskiössä oleviin asioihin tasapainoisesti ja turvallisesti. Helena ohjaa meditoinnit yksinkertaisesti, selkeästi, ja helposti ymmärrettävästi.

 
Meditatiiviset kävelyt: Joka päivä teemme meditoivan kävelyn (ns. “Medicine Walk”) Hämeenkyrön kauniissa maisemassa, luontopoluilla, ja läheisellä Jatulintarhalla. Saamme vastauksia elämämme polttaviin kysymyksiin, ja avaamme aistimme luonnonkauneudelle, säälle, ja kaikelle sille mitä on. 

 
Kuppaushoito: Jokainen retriitin osallistuja saa halutessaan kuppaushoidon Frantsilan puusaunassa. Hoitajana toimii Suomen kokeneimpiin kuuluva kuppari, Sanna-Kaisa Ilmarinen. 

Kuppauksen parantavat vaikutukset ovat laajat, ja se toimii erinomaisena hoitona erityisesti, mikäli vaivoinasi ovat esim. korkea verenpaine, stressi, jännittyneet lihakset, verenkierrolliset ongelmat, päänsäryt, iho-ongelmat tai erilaiset kiputilat. Kuppauksella poistetaan ns. “paha veri” pintaverenkierrosta, ja vaikutukset ovat paitsi fyysiset, myös henkiset ja emotionaaliset. Sanna kertoo kuppauksesta tarkemmin ennen hoitoa. 

 
Seremoniat: Haluamme juhlistaa elämää ja kesää retriitin aikana. Teemme tämän seremoniallisesti, ja käytämme mm. luonnon kukkia, sulkia, kiviä, kynttilöitä ja muita orgaanisia materiaaleja seremonioitamme varten. Opimme juhlistamaan jokaista päivää. 


Rumpuhoito: Tämän retriitin erikoisuuksiin kuuluu mahdollisuus saada voimaannuttava ja visionäärinen shamaanirumpumatka. Sinun puoleltasi ei vaadita mitään, kun voit levätä shamaanirummun hoitavassa tahdissa, ja saada syväluotaavaa hoitoa ja opastusta.
Retriittipäivien iltapäivätaukojen aikana on myös mahdollista tilata etukäteen lisämaksusta hemmottelvia luontaishoitoja, katso frantsila-spa kohdasta!


Koskelan museotorppa, hiljaisuuden tyyssija, jossa vietämme aikaa yhtenä päivänä. Nautimme luonnosta, järvestä ja savusaunaseremonioista.

 

Retriitin opettajat: 

Sanna-Kaisa Ilmarinen: Sanna on ammattikuppaaja ja kuppauksen opettaja. Sannalla on monivuosikymmeninen kokemus, ja hän työskentelee vakituisesti Arlan saunalla Helsingissä. Sanna käyttää hyödykseen pitkää, monipuolista ja värikästä elämänkokemustaan ollen hieno elämän opettaja hänet tapaaville, vaikkei hän itse vaatimattomuudessaan itseään korostakkaan. Sanna on kokenut Lapinkävijä, ja säteilee puhdasta luonnonenergiaa. Sanna on hoitanut lukuisia ihmisiä Suomessa ja ulkomailla kuppauksella, meridiaanihoidoilla ja hieronnalla. Helena Karhu: Kurssin opettajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on juuri tehnyt paluumuuton Kontiolahteen, Pohjois-Karjalaan, yli 12 Kööpenhaminassa eletyn vuoden jälkeen. Helenan elämäntyö liittyy shamanismiin ja kansanparannukseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). 


Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta. Helena on 5-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla on takana pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hänen elämänsä teki suuren muutoksen, jonka myötä hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa vastaan kutsumusammattinsa kansanparantajana ja shamanismin ja meditaation opettajana. 


Helena painottaa erityisesti shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä. Helenan toimenkuva kattaa myös Reiki-hoidot ja verikuppauksen.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada,. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden.

Sanna-Kaisaa ja Helenaa yhdistää heidän vilpitön, rento ja kannustava huolenpitonsa retriitin osallistujista, jossa jokainen osallistuja on kunnioitettu, rakastettu, ja kuultu sellaisena kuin jokainen on. Yhdessä Sanna-Kaisa ja Helena ovat tasapainoinen ja innostava opettaja-kaksikko, jotka tuovat iloa ja inspiraatiota retriitin kulkuun. 

 
Retriittipaikka: Frantsilan Hyvän Olon Keskus on Hämeenkyrössä, noin 40 km Tampereelta. Hämeenkyröön pääsee helposti ja edullisesti esim. Onnibussilla. Retriittimme pitopaikka on Vihtorin talo, joka on idyllinen vanha maalaistalo täynnä tunnelmaa. Majoitus tapahtuu samassa talossa. Frantsilan luomuyrttipellot ja yrttipolku ovat Hyvän Olon Keskuksen läheisyydessä. Koko paikka huokuu rauhallista ja hyvää tunnelmaa, parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa, tarjoten täten ideaalisen paikan retriitillemme ja kesälomallemme. Tervetuloa Frantsilaan! http://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi
Hinta: 570 EUR sis. Majoitus täysihoidolla 4 vrk jaetussa huoneessa ja retriittiohjelman. Hinta ei sisällä matkoja ja vakuutusta.
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Ilmoittautudu Frantsilan ilmoittautumiskaavakkeen kautta.  Lisätietoja osoitteesta info@karhuntalo.com
Palautteita kesäretriitiltä:
“Retriitti oli juuri se mitä tulin hakemaan. Ihanassa suhteessa lepoa ja ”aktiviteetteja”. Lämmin, rento, hauska tunnelma. Hyvät energiat käsin kosketeltavissa. Upea retriitti. Ohjaajien hoitavaan energiaan sulautui täysin. Olen tosi iloinen että osallistuin. Kiitos.” Hanne Hahn
”Suosittelen lämpimästi ihmisille jotka hakevat kipinää muutokseen ja latautumiseen.” Marja Karhunen
”Upea, erilainen, koskettava, parantava, puhdistava ja elämää muuttava kurssi.” Kielo

Lämpimästi tervetuloa mukaan!